Dags att anmäla till vårens träningar
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Tennisklubb
- Klubben för hela familjen

Olympiaserien

Olympiaserien är ett internt seriespel som spelas på söndagar i Olympiahallen. Alla HTKs barn och ungdomar från 7 år är välkomna att anmäla sig. Serien spelas antingen på Orange eller Grön nivå. Efter anmälan delar vi in i lag om tre spelare. I Varje lagmatch spelas 2 singelmatcher och 1 dubbelmatch där varje match är 40 min inklusive inbollning. Varje lagmatch tar alltså 80 min.

 

Olympiaserien spelas oktober-december och februari-april. Varje lag får en förälder som lagledare som hjälper till under matcherna. lagledaren kan också deligera till annan förälder i laget så att alla hjälps åt.

 

KLÄDER

Viktigt att man har underdel med fickor (shorts eller kjol/klänning), vi vill inte ha bollar liggande på golvet när man servar eller att man måste springa och hämta mellan 1:a och 2:a serve.

 

FÖRÄLDRAR

Vid varje match är en förälder med som matchledare/domare på banan. Det är lagledaren som ansvarar för att en förälder leder matchen. Matchledaren hjälper till med räkning och regler om det behövs men så mycket som möjligt ska spelarna döma och räkna själva för att lära sig det. En förälder per bana räcker.

 

BOLLAR

Bollar får man låna från skåpen på banan.

 

SERVEN

Alla spelare i Academygrupperna servar sina servar ovanför huvudet för att träna på både första och andra serve i match. Övriga spelare rekommenderar vi göra detsamma men inget krav.

 

REGLER

På orange nivå spelas matcherna med midilinjer

 

Matchtid

Inbollning max 10 min fölljt av match minst 30 min.

 

Matcherna spelas med game, avg. boll vid 40-40, så många game man hinner under tiden. Så matchen kan alltså avslutas tex 4-3, 2-5 eller 1-3, 2-4 osv.  Den som leder i sista gamet vinner gamet. Det kan bli oavgjort.

 

KOSTNAD

300 kr/termin

 

TILL ANMÄLAN

 

 

Lycka till!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Helsingborgs TK - Utbud, 30/11 14:58 
Helsingborgs TK - Utbud, 30/11 14:56 
Helsingborgs TK - Utbud, 04/10 13:28 
Helsingborgs TK - Utbud, 09/07 21:25 
 
Sociala medier
HTK smått och gott
Friends of HTK