Dags att anmäla till vårens träningar
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Tennisklubb
- Klubben för hela familjen

Välkomna!

Vi hälsar alla välkomna till Helsingborgs TK. Hoppas ni finner det ni önskar på hemsidan. Ni kan också nå oss via kansli@htktennis.com eller om ni önskar nå tränarna direkt så finns info under personal. Vill ni ha mer inblick i HTK så kan ni följa oss på @helsingborgstk på Instagram.

God Jul önskar HTK
2021-12-23 21:10

HTK önskar alla en riktigt god jul och passar på att ge alla som anmäler sig till vårens minitennis 25% rabatt i julklapp. Anmälan behöver dock göras under Julafton!

 

Vi blickar tillbaka på ett bra år trots allt. Många spelare har gjort bra ifrån sig på tävlingar både i Sverige och runt om i världen. På hemmaplan har det varit mycket aktiviteter förutom träning. Dels i vårt Äventysprogram för både stor och liten men också en hel del tävlingar och seriespel har genomförts. HTK har också varit initiativtagare och startat upp Finax Sportcamp som tack vare Finax, Olympiahallen och lovfonden kommer genomföras varje lov en bra tid framöver. Sportcampen är gratis så alla kan komma och prova på tennis och alla andra idrotter som finns i Olympiahallen.

 

Mer om året kommer inför årsmötet i mars i vår verksamhetsberättelse. Under årsmötet kommer vi också dela ut lite utmärkelser i Årets Eldsjäl, Fair Play, Kompis, Sponsor, Ungdom, Senior och Veteran.

2021-12-22 14:13
Ovan ser ni vad som gäller i Olympiahallen

HTK och att spela tennis påverkas inte särskilt mycket av gårdagens nya besked. I Tennis har vi redan stora avstånd.


Dock vill vi förtydliga följande:
• Stanna alltid hemma vid sjukdom eller symptom för Covid-19.
• Tvätta händerna oftare i varmt vatten och tvål alternativt använd handsprit.
• Håll avstånd inför, under och efter träningarna och samåk inte.
• Viktigt att alla tar ansvar, visar respekt och att alla föräldrar oavsett inställning till Covid-19 pratar med sina barn om ovan.
• Håll er uppdaterade vad som gäller i Olympiahallen via deras hemsida.

 

Tillsammans är vi starka!

Davis Cup till Helsingborg
2021-12-21 19:41
Foto: Tennis.se

Helsingborg Arena blir spelplats för Davis Cup-kvalet mot Japan 4-5 mars.
Segraren kvalificerar sig för slutspelet i tennisens lag-VM.

 

Helsingborg har stått värd för flera dam- och herrlandskamper genom åren. I mars återvänder Davis Cup-laget till staden för första gången sedan 2013. Japanmatchen spelas på hardcourt i Helsingborg Arena, som rymmer 4 500 åskådare.

– Det är mycket glädjande att få hälsa Davis Cup-laget välkomna till Helsingborg igen! Nu hoppas vi att många från Helsingborg med omnejd tar chansen att besöka kvalmatchen som spelas på Helsingborg Arena, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

 

– Fantastiskt kul med en hemmamatch i Helsingborg, som jag själv har goda Davis Cup-minnen från som spelare. Det är en bra idrottsstad där det finns stort tennisintresse – så vi hoppas på mycket publik på läktarna. Med hemmapublikens stöd ska vi ha en bra chans mot Japan som har ett bra lag, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Landskampen består av fyra singlar och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.

Segraren mellan Sverige och Japan kan se fram emot Davis Cup Finals 2022 där 16 nationer deltar: 12 kvalvinnare, de två finalisterna från årets turnering (RTF och Kroatien) samt Serbien och Storbritannien som tilldelats varsitt wildcard. Vid förlust väntar spel i playoff-spel i september.

 

I årets upplaga av slutspelet tog sig Sverige för första gången sedan 2011 till kvartsfinal, där slutsegraren RTF (ryska förbundslaget) blev för svår.

 

Önskar ni hjälpa till under DC-matchen där förberedelser i arenan börjar redan under måndagen så skickar ni en intresseanmälan till kansli@htktennis.com. Det kan vara allt ifrån chaufförer, läktarvärdar, biljettförsäljning, bollkallar (Mer info kommer inom kort)

Anmälan till vårens Tennisskola via länk i menyn
2021-12-21 19:30

Redan ett stort antal nya kursdeltagare har anmält sig till våren men det finns platser kvar. Speciellt under lördagar. Läs mer i menyn ovan och gör din anmälan så snart som möjligt. Vi har möjlighet fram till den 3 januari att även få plats till nya kurser men efter det så blir det svårare.

Äventyr för barn och ungdomar 27-29/12
2021-12-21 13:49
Aktiviteten kommer vara Covid-19 anpassad med endast racketsporter och stora avstånd
Nyheter från våra grupper
Äventyr i Tennisskolan, 12/01 13:46 
Motionsstegen, 19/12 18:29 
 
Sociala medier
Aktuellt
HTKs Sponsorer